برج گالاتا سمبل شهر استانبول
برج گالاتا سمبل شهر استانبول ۲۷ مهر ۱۴۰۲

برج گالاتا یکی از نمادهای تاریخی شهر استانبول و یکی از قدیمی‌ترین برج‌های جهان است. این بنا که از محبوب‌ترین جا های دیدنی استانبول بشمار می‌آید، مکانی فوق‌العاده برای تماشای چشم‌اندازی ۳۶۰ درجه از شهر و نیمی از جاذبه‌های شاخص استانبول مانند پل بسفر، کاخ توپکاپی و مسجد آبی از زاویه‌ای دیگر است. برج گالاتا با کلاه مخروطی شکل خود، در طول شب نیز با نورپردازی ویژه چشم‌ها را خیره می‌کند. این برج بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد و در زمان ساخت به عنوان بلندترین ساختمان استانبول شناخته می‌شد.

 

 

معرفی برج گالاتا استانبول

استانبول یا شهری است که به دو بخش آسیایی و اروپایی تقسیم شده و هر کدام از این  بخش ها طرفدران خود را دارند و جالب است بدانید که بخش اروپایی این شهر خود به دو بخش تقسیم شده است که به محل تداخل این دو بخش شاخ طلایی گفته میشود.

 شاخ طلایی  ورودی بخش اروپایی استانبول می باشد و برج گالاتا نیز دقیقا  در همین قسمت قرار گرفته شده است. این برج یکی از مرتفع ترین وقدیمی ترین برج های استانبول می باشد این سازه استوانه ای که با کلاهکی مخروطی پوشیده شده است ، بلندتر از تمام ساختمان های اطراف خود میباشد.

البته نا گفته نماند که این برج زیبا  به دلیل قرار گرفتن در قسمت شمالی تنگه بسفر به عنوان نماد جاذبه زیبایی شناخته شده که با ورود به تنگه بسفر به راحتی می توان آن را دید و از تماشای این دو جاذبه در کنار یکدیگر لذت برد.

 همچنین نام برج گالاتای استانبول، تداعی کننده نام تیم فوتبال مشهور کشور ترکیه می باشد،  که گالاتاسرای نام دارد. این تیم در حقیقت تیم محله گالاتای استانبول است که نام خود را از برج گالاتا به عاریت گرفته است.

 

تاریخچه برج گالاتا استانبول

برج گالاتا استانبول از 9 طبقه شکل گرفته و ابعاد آن در 66.90 متر و 62.59 متر بدون زینت بالا می باشد. برج گالاتا در زمان خودش بلند ترین سازه بوده که همین امر سبب شده تا یکی از سمبل های شهر استانبول شناخته شود. قطر خارجی برج 16.45 متر و قطر داخلی آن 8.95 متر می باشد.

برج گالاتا استانبول ارتفاعی بالغ بر 61 متر از سطح زمین دارد و دیواره های آن به ضخامت 3.75 متر ساخته شده اند. این اعداد و متراژ ها باعث می شود تا ساختمان برج در خرابی ها و گذشت سالیان، آسیبی نبیند. این امر نشان دهنده پِی ریزی دقیق این بنا توسط معمار بوده است.

البته به دلیل خرابی هایی برج گالاتا در طوفان 1875 قسمت مخروطی شکل و بخشی از آن آسیب دید که بین سال های 1967 و 1965 مورد مرمت و بهسازی قرار گرفته است. البته برج جدید بر روی برج قدیمی گالاتا ساخته شد که در جریان های جنگ صلیبی در 1202 تا 1204 عمدتاً ویران شد.

 

امکانات برج گالاتا استانبول

در طبقات بالایی برج گالاتا استانبول یک رستوران بسیار شیک و کافه وجود دارد که از لوکس ترین رستوران های استانبول نیز محسوب می شود. در طبقه ی دیگر برج، کلوپی شبانه تاسیس شده تا گردشگران تور استانبول بتوانند ساعاتی خوش را سپری نمایند. در این کلوپ شبانه یک نمایش اصیل ترکی نیز اجرا می شود.

در برج گالاتای استانبول 2 آسانسور تعبیه شده که وظیفه حمل و نقل بازدیدکنندگان به سطح های بالا و پایین برج را بر عهده دارند. چشم انداز مسحور کننده از تنگه بسفر استانبول و نمای شهر، مسلماً خاطره ای ماندگار را در ذهن شما رقم خواهد زد. علاوه بر این مورد داستانی جالب درباره آن نیز وجود دارد.

 

 

افسانه برج گالاتا استانبول

درباره برج گالاتا افسانه هایی زبان به زبان می چرخد و مردم شهر استانبول به آن اهمیت می دهند. افسانه برج گالاتا چنین است: مردی به نام گالاتا برای رسیدن به دختری که دوسش دارد (برج دختر)، خودش را به تنگه بسفر می اندازد و در میان راه جان می دهد. افسانه دیگر این که گالاتا و دختری که دوسش داشت بر بالای برج رفته و با هم ازدواج می کنند.

البته این افسانه ها هنوز در میان مردم رواج دارد و برخی از شهروندان استانبولی معتقدند که اگر با فرد مورد علاقه خود به بالای برج گالاتا بروند و آرزو کنند، به هم خواهند رسید. هزینه ورودی برج گالاتا 45 لیر ترکیه در حال حاضر می باشد که ممکن است با تغییرات ارز، افزایش یا کاهش نرخ داشته باشد.

 

 

برج گالاتا در استانبول کجاست؟

برج دیدنی گالاتا در منطقه بی اوغلو، یکی از مناطق جذاب گردشگری استانبول قرار دارد. محله گالاتا بخشی کوچک از منطقه بی اوغلو استانبول است. این برج از ساحل کاراکوی و پل گالاتا فاصله چندانی ندارد.

 

ساعت بازدید و هزینه برج گالاتا استانبول

همه‌روزه از ساعت ۹ صبح تا 20:30 شب می‌توانید از برج گالاتا دیدن کنید. قیمت بلیط برج گالاتا استانبول برای کودکان ۱۲ لیر و برای بزرگ‌سالان ۲۵ لیر است.

 

 

چگونه از تکسیم به برج گالاتا برویم؟

برج گالاتا در یکی از منطقه‌های پررفت‌وآمد استانبول قرار دارد و جای پارک به سختی پیدا می‌شود. پس بهترین راه برای رفتن به برج گالاتا استانبول استفاده از وسایل نقلیه عمومی است.

اگر در میدان تکسیم هستید، با یک تیر چند نشان بزنید. در کوچه‌های پرزرق‌وبرق خیابان استقلال قدم زده و از تماشای فروشگاه‌ها، کافه‌ها و جاذبه‌های گردشگری شهر لذت ببرید. پس از کمی پیاده‌روی به برج گالاتا می‌رسید. در غیر این صورت:
 

  • از میدان تکسیم ایستگاه کاباتاش سوار خط 1 تراموا شده و در ایستگاه کاراکوی پیاده شوید. با پیاده‌روی کوتاهی به برج گالاتا می‌رسید.
     
  • اگر در محله سلطان احمد هستید، سوار خط ۱ تراموا شده و در ایستگاه کاراکوی پیاده شوید. با پیاده‌روی کوتاهی به برج می‌رسید.
     
  • اگر در منطقه کادیکوی (قسمت آسیایی استانبول) هستید، از کشتی‌هایی که به کاراکوی می‌روند استفاده کنید. در ایستگاه کاراکوی پیاده شده و به برج گالاتا بروید.
     

 

حقایق جالب درباره برج گالاتا استانبول

 

  • از زمان‌های گذشته تاکنون برج گالاتا کاربردهای زیادی داشته است. این برج توسط بیزانس به عنوان فانوس دریایی ساخته شد.
     
  • امپراتوری عثمانی پس از فتح استانبول برج گالاتا را به سیاه چال تبدیل کرد و در زمان سلطان سلیمان اعظم عثمانی، برج گالاتا به عنوان زندان مورد استفاده قرار می‌گرفت.
     
  • در زمان امپراتوری روم شرقی مردم برج گالاتا را با نام «برج مسیح» می‌شناختند. در سال ۱۴۶۱ جنوئزها با دستور امپراتور دوم کنار برج مسیح برج دیگری ساختند. منجم تقی الدین مدت‌ها از این برج به عنوان رصدخانه استفاده کرد. این رصدخانه در ساله ۱۵۷۹ بسته شد.
     
  • ستاره‌شناس معروف تاکی الدین افندی در قرن شانزدهم یک رصدخانه در بالای برج اضافه کرد.
     
  • برج گالاتا در سال ۱۵۰۹ در زلزله عظیم استانبول آسیب دید. این برج توسط معمار مشهور عثمانی خیر الدین بازسازی شد.
     
  • ضخامت دیوارهای برج گالاتا در برخی موارد به ۱۲ فوت می‌رسد.
     
  • در سال ۱۷۹۴ برج گالاتا در اثر آتش‌سوزی ویران شد. این برج در زمان سلطنت سلطان سلیم سوم مجدد بازسازی شد.
     
  • از قرن شانزدهم تا دهه ۱۹۶۰ برج گالاتا یک برج آتش‌نشانی بود.
     

شما به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

(0/0)

ارسال دیدگاه

لغو پاسخ