برای افرادی که به لندن سفر کرده و یا نکرده اند، بیگ بن اسمی آشناست. بیگ بن در لندن نه تنها نمادی از این شهر است بلکه بزرگ ترین برج ساعت دنیا هم هست اما کمتر کسی پیدا میشود که در مورد سرگذشت و معماریاش اطلاع داشته باشد و یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری لندن است. بیگ بن برج ساعت کاخ وست مینیستر که کاخ پارلمانی لندن است،
در سال ۱۸۳۴، آتشسوزی بزرگی در لندن اتفاق افتاد که کاخ وست مینیستر را از بین برد. معماری به نام “چارلز بری” در سال ۱۸۴۴ پیشنهاد کرد که کاخ وست مینستر جدید، به سبک معماری نئوگوتیک ساخته شود. علاوه بر این، در طراحی جدید، یک برج و یک ساعت در مرز شمالی کاخ قرار گرفت که قبلاً وجود نداشت. “بری” از همکارش آگوستوس پوگین، طراح برجسته در سبک گوتیک، خواست تا در این زمینه به او کمک کند.
در سال ۱۸۵۹، ساخت برج بیگ بن تکمیل شد و اولین ناقوس در ۳۱ می همان سال به صدا درآمد. اما در سپتامبر همان سال، زنگ ۷/۱۳ تنی آن ترک خورد، زیرا مکانیزم چکش، ضربههای بیش از حدی میزد. پس از آن، به مدت چهار سال کسی صدای زنگ برج ساعت لندن را نشنید تا اینکه سر جورج ایری، ستارهشناس سلطنتی، راه حلی برای آن ارائه داد. به پیشنهاد او، زنگ ساعت ۹۰ درجه چرخانده و یک چکش سبکتر به کار گرفته شد. این ناقوس تاکنون با همین شرایط به کار خود ادامه داده است.
ساعت لندن، بزرگترین ساعت مکانیکی در جهان محسوب میشود. قطر صفحه آن هفت متر، طول عقربه کوچک۷/۲ متر و طول عقربه بزرگ ۲/۴ متر است. وزن کل ساعت بالغ بر پنج تن برآورد میشود. وظیفه ساخت این ساعت بر عهده ساعتساز “ادوارد جان دنت” بود. “سر جورج ایری” دقیقترین ساعت بزرگ جهان را از او خواست. به این معنی که ساعت باید در زمان زنگزدن در هر یک ساعت، فقط بهاندازه یک ثانیه با مبدأ زمانی گرینویچ تفاوت داشته باشد. این کار، چالشهای فراوانی به همراه داشت که “دنت” بهخوبی از عهده آن برآمد.
سازه های بزرگی چون برج ساعت بیگ بن همیشه با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنند. این ساعت بزرگ مدت ها به دلیل ترک ناقوس و تعمیرات خاموش ماند. در سال ۲۰۰۷ ساعت بیگ بن بار دیگر خاموش شد تا زنگ هایش تعمیر شوند، این تعمیر هفت هفته زمان برد. آخرین خاموشی ساعت بیگ بن به سال ۲۰۱۷ برمی گردد و تخمین زده می شود که تعمیرات و بازسازی ۴ سال به طول انجامد و تنها در مناسبات خاصی به صدا درآید.
برج ساعت معروف لندن اغلب بهعنوان “بیگ بن” شناخته میشود.در زمان ساخت، نام اصلی آن برج سنت استیون بود. در سال ۲۰۱۲، برج سنت استیون به مناسبت شصتمین سالگرد تاجگذاری ملکه الیزابت دوم، به برج الیزابت تغییر نام داد. بیگ بن در واقع نام ناقوسی است که در بالای برج قرار دارد. در مورد نام برج ساعت بندن روایتهای مختلفی وجود دارد. دستهای گمان میکنند نام «بن»، در واقع مخفف نام یکی از اولین معماران برج، آقای بنجامین هال باشد. دسته دیگر میگویند که این نام، از روی نام بنجامین کانت، قهرمان بوکس سنگینوزن قرن نوزدهم گرفته شده است چرا که اسم مستعار او در آن زمان، «بیگ بن» بود.
بیگ بن یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری لندن است و اگر چه خود برج برای دسترس عموم باز نیست با این حال ساکنان لندن می توانند با نوشتن نامه ای، درخواست بازدید دهند. در نتیجه خارجی ها و توریست ها نمی توانند از برج ساعت دیدن کنند و به جای آن می توانند تور کوتاهی در خانه ی پارلمان در نزدیکی برج الیزابت داشته باشند.
شما به این مطلب چه امتیازی میدهید؟