بر مبنای مصوبه بانک مرکزی مسافری که قصد سفر به یکی از کشورهای خارجی را دارد، قادر به دریافت مبلغی تحت عنوان کمک هزینه سفر میباشد. البته کمک هزینه مورد نظر به این شکل است که صرافی یا بانک ارز مسافرتی را با قیمتی پایین تر از بازار به متقاضی عرضه مینماید.
همچنین مبلغ مورد نظر در طول سال فقط یک بار به مسافر تعلق میگیرد. پس جهت دریافت این نوع ارز باید در مرحله نخست بلیط هواپیما تهیه گردد و به یکی از صرافی های دولتی تحویل داده شود. در نهایت صرافی یا بانک مورد نظر حواله ارز را به متقاضی تحویل میدهد تا در فرودگاه همراه خود داشته باشد.
شرایط ارز مسافرتی در سال 1402 برای مسافری که اولین بار است با قصد سفر توریستی از کشور خارج میشود، بسیار خوب است. زیرا هر ایرانی در طول سال جهت مسافرت به کشورهای خارجی برای یک بار میتواند از ارز با نرخ پایین بهره ببرد. پس شرایط لازم جهت دریافت ارز از نوع مسافرتی به شرح زیر است.
یکی از سوالات رایج اکثر مسافران همان ارز مسافرتی چقدر است؟ البته در جواب این سوال باید گفت که ارز از نوع مسافرتی برای هر متقاضی که قصد سفر به کشورهای هم مرز دارد همان 500 یورو است. اما مقدار این ارز برای مسافری که به سایر کشورهای خارجی سفر میکند 1000 یورو خواهد بود. همچنین شخصی که دارای ویزا میباشد و قصد مسافرت به کشورهای خارجی را دارد سقف ارز برای وی 2000 یورو است. پس با توجه به اقدامات صورت گرفته برای کنترل نوسانات موجود در بازار ارز، سهمیه دولتی برای هر فرد با ویزای مسافرتی یا گردشگری دارای یک سقف حداکثری میباشد. ناگفته نماند که دریافت این نوع ارز قبل از فروردین 1402 برای متقاضیان حدود 5000 یورو بود.
اختلاف سهمیه ارز جهت سفر به کشورهای خارجی بدون ویزا یا با ویزا بارز است. پس افرادی که در طول سال قصد دارند که به صورت زمینی و یا به صورت هوایی به یکی از کشورهای بدون نیاز به ویزا سفر کنند باید از سهمیه خود صرفه نظر نمایند. بهتر است ارز سهمیه ای خود را جهت مسافرت به کشورهای نیازمند به دریافت ویزا خرج کنند.
نحوه دریافت ارز مسافرتی با روش های مختلفی امکان پذیر بوده و هر یک از راه ها معایب و مزایای مختص به خود را دارند. برای مثال برخی از افراد جامعه مراجعه حضوری جهت دریافت ارز را روشی مطمئن میدانند. ولی برخی دیگر روش اینترنتی را راهی برای صرفه جویی در وقت و کاهش هزینه ها انتخاب مینمایند. بنابراین ثبت نام و نحوه دریافت ارز از نوع مسافرتی به شرح زیر است.
با وجود اینه اکثر افراد جامعه بر این باور هستند که دریافت ارز از صرافی ها یا بانک ها بهترین گزینه است. ولی جهت رهایی از صف های طولانی و شلوغ در بانک ها و صرافی ها میتوانید به صورت اینترنتی ثبت نام کنید. پس با مراجعه به سامانه برخط ارز مسافرتی و ثبت نام میتوانید حواله ارزی را سریع تر و ساده تر دریافت نمایید.
برای گرفتن ارز مسافرتی در فرودگاه امام تنها کافی ست قبل از سفر به بانک مراجعه کنید و بعد از پرداخت هزینه ارز، حواله را دریافت کنید؛ با ارائه حواله ارزی در فرودگاه بعد از گیت میتوانید ارز مورد نظرتان را دریافت کنید. همچنین میتوانید جهت تهیه آنلاین ارز به سامانه my.ice.ir مراجعه کنید.
مسافرانی که قصد سفر به کشورهای خارجی را دارند تهیه پول ملی مقصد یکی از ضروریات است. اما کاهش ارزش ریال نسبت به سایر ارزهای خارجی و تورم بالا در کشور ایران پروسه خرید ارز را با مشکل مواجه مینماید و هزینه بر میباشد. پس دولت جهت رفاه حال مسافران هزینه ای تحت عنوان ارز از نوع مسافرتی را اتخاذ نموده تا آنها در طول سال یک بار از این سهمیه استفاده کنند.
همچنین سامانه ای به اسم سامانه بازار متشکل ارزی یا سامانه برخط ارز از نوع مسافرتی طراحی شد تا درخواست و ثبت ارز برای متقاضی از این طریق انجام گردد. آدرس اینترنتی این سامانه my.ice.ir است. ناگفته نماند که علاوه بر سامانه ذکر شده میتوان به یکی از شعب بانک ملت یا ملی مراجعه کرده و جهت دریافت این نوع ارز ثبت نام نمایید.
نکات مهمی در مورد نحوه گرفتن ارز مسافرتی وجود دارند که در صورت عدم رعایت آنها مسافران با مشکل مواجه میگردند. پس از مهم ترین نکات دریافت ارز از نوع مسافرتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
نحوه گرفتن ارز مسافرتی نیز دارای قوانین و ضوابط مختص به خود میباشد که مسافر در صورت نداشتن یکی از شرایط لازم نمیتواند این نوع ویزا را دریافت نماید. پس افرادی که قادر به دریافت ارز از نوع مسافرتی نیستند به شرح زیر میباشند.
افرادی که واجد شرایط ارز مسافرتی هستند با ارائه مدارک زیر میتوانند کمک هزینه مربوط به سفر کشور خارجی مورد نظر را دریافت نمایند.
بنابراین قبل از هرگونه اقدام نیاز است که تمامی مدارک آماده باشد. زیرا در مراجعه حضوری به صرافی ها و بانک ها مجبورید صف های طولانی را تحمل نمایید تا مدارک خود ارائه دهید. پس از این طریق در زمان صرفه جویی مینماید.
قیمت این نوع ارز نسبت به قیمت ارزهای آزاد موجود در بازار ارزان تر است. پس افراد زیادی خواهان سفر به کشورهای خارجی هستند و این ارز را ترجیح میدهند. زیرا مبلغ ارز سهمیه ای چند هزار تومان در مقایسه با ارزهای دیگر ارزان تر بوده و در نهایت هزینه ناشی از سفر را تا چند میلیون برای مسافران کاهش میدهد.
البته برخی مواقع مسافرانی که برای دریافت ارز به صرافی های دولتی یا بانک ها مراجعه میکنند این مراکز بسته به شرایط خود یورو، پوند یا دلار عرضه مینمایند. همچنین سامانه برخط ارز از نوع مسافرتی وجود دارد تا متقاضی با مراجعه به این سامانه مانع سواستفاده دلالان شود. ناگفته نماند که زمان راه اندازی این سامانه مشخص نبوده و مسافران تجربه چندانی در استفاده از این سایت را ندارند.
شما به این مطلب چه امتیازی میدهید؟